World Telemark Day 5 mars

Allt från kanelbullar och ostkrokar till talet pi och Star Wars (May the Fourth be with you!) har en egen dag numera, så varför inte också telemarken? Det tyckte i alla fall Telemark Skier Magazine som ifjol instiftade World Telemark Day till den ultimata skidteknikens ära. Denna dag, Världstelemarksdagen, infaller den första lördagen i mars, så detta dess andra år är det den 5/3 som gäller!

World Telemark Day

Hur firar man då denna vår egen dag? Enkelt: man åker telemark i glada vänners lag!

“Världstelemarksdagen handlar om att gå ut med sina polare och åka skidor”, förklarar Josh Madsen, Världstelemarksdagens grundare and ägare av Telemark Skier Magazine. “Telemarksåkare är den häftigaste gruppen människor på planeten och den här helgdagen handlar om att dela med sig av den bästa svängen på snö med hela världen. Vi vill att alla ska delta i den här gräsrotshelgen.”

Så, grabba tag i en existerande eller potentiell knäböjarvän och far ut till närmsta sluttning på lördag och sprid gärna bildbevis under hashtaggen #spreadtelemark! Detta är även ett ypperligt tillfälle att dra ihop en medlemsträff, för att fira dagen med såväl nya som gamla kamrater. Använd även gärna ÖTC:s samåkningsforum och Facebooksida.

Läs mer hos Telemark Skier Magazine »
Officiellt Facebookevenemang »