Topptur till Bengt Björks minne

Som många säkert sett i medierapporteringen under den gångna helgen så har en medelålders Årebo förolyckats i en lavin i norska Rauma. Det som många nog inte vet är att personen ifråga var en framstående medlem i Östersund Telemark Club. Så här skriver vår ordförande Daniel Hedin:

ÖTC:s instruktör Bengt Björk omkom i helgen i en lavin i Norge, när han gjorde en av de saker han har njutit av så mycket – skidåkning. Bengt har haft ett långt och aktivt engagemang i och utanför Östersund Telemark Club, för utvecklingen och spridandet av telemark. Telemarksvärlden har förlorat en skidåkare, en förebild, en vän, medan hans familj har förlorat en livskamrat och en förälder. Ja, världen har förlorat en god människa. Vila i frid, Bengt.

Med anledning av detta kommer lördagens topptur i Åre att hållas till Bengt Björks minne – en passande hyllning till en skidåkare av rang hemmahörande i just Åre. En tyst minut för Bengt och andra lavinoffer planeras att hållas på Åreskutans topp.

Anmäl ditt deltagande senast onsdag 4 maj om du vill vara med.

Beng Björk

1 svar på ”Topptur till Bengt Björks minne

  1. Tack Bengt för ditt stora bidrag att entusiasmera människor till friluftsliv och skidåkning!

Kommentarer är stängda.