Topptursdagen 2020

Lördagen den 9 maj är det dags för ÖTC:s traditionsenliga topptursdag tillika säsongsavslutning. Destinationen är inte fastställd ännu, men Åreskutan är som vanligt ett hett tips.

Uppåt!

Vi samlas vid macken i Björnänge (bredvid E14 strax innan Åre) kl. 08.30 och åker sedan vidare till den plats som enligt våra spioner bjuder på bäst snöförhållanden då. Vi slår sedan läger på lämplig plats vid lämplig tid under dagen och lunchar tillsammans ute på fjället (utan onödig närkontakt).

Detta är en dag då vi bara tar det lugnt och har det trevligt, men viss skidvana förutsätts. Alla är välkomna, medlemmar som icke-medlemmar, även om din häl skulle råka sitta fast… 😉

Nyhet! I samarbete med Åre Skidsport och 22 Designs kan vi även erbjuda lån av både NTN-pjäxor och NTN-skidor denna dag. Urvalet är begränsat, så hör av dig till medlem@telemark.se så snart som möjligt om du är intresserad och uppge fotstorlek för pjäxor och/eller längd/vikt för skidor. Har du en egen innersko som passar med lånepjäxans skal kan du använda den istället om du vill, för minskad risk för skavsår vid stighudsgång med ovana grejer.

Om väder- och virusläge tillåter kommer vi avsluta topptursdagen med en halvspontan grillfest utomhus hemma hos Simon på Vikhyllan. Mer information om detta kommer när vi hunnit kolla väderprognoserna längre fram.

Uppdatering 4/5: Ser inte så lovande ut just nu…

Alla på topp

Utrustning: Stighudar och du som har lavinutrustning tar med den.
Matsäck: Fixar var och en själv efter eget gottfinnande.
Transport: Sker på egen hand. Under normala förhållanden hade vi uppmanat till samåkning i största möjliga mån, men nu får alla göra den bedömningen själva utifrån rådande förutsättningar när det är dags.

Det kostar ingenting att följa med, men däremot vill vi att du anmäler ditt deltagande till styrelsen@telemark.se senast torsdag 7 maj så att vi vet hur många vi ska räkna in vid samlingen på lördagsmorgonen. Samma datum gäller för intresseanmälan för utrustningslån enligt ovan.

Vi är något på spåren