Aktivitetsstatus i juletid

Året lider mot sitt slut, men säsongen har bara börjat. Coronaläget har mörknat på sistone i strid med mångas förhoppningar, men så här ligger landet just nu för våra kommande aktiviteter:

Upptaktshelg i Bydalen 14–16 januari

Eftersom vi företrädelsevis håller till utomhus är vår avsikt fortsatt att genomföra helgen enligt ursprungsplanen. Att tänka på:

  • Du som deltar måste vara fullvaccinerad mot covid-19.
  • Övernattande deltagare placeras utifrån tidigare umgänge så långt det är möjligt. Vi bor i rymliga stugor där flera sängar kommer stå tomma.
  • Under måltider gäller att hålla avstånd som alla numera är vana vid och här rättar vi oss efter hur restaurangen lägger upp det. Vid behov införs flera sittningar.
  • Om du känner dig orolig över att bo med andra finns ett billigare alternativ som innebär att man endast deltar i utomhusaktiviteterna på dagarna och löser boendet på egen hand, antingen på plats eller genom att t.ex. åka fram och tillbaka från Östersund.
  • Vi har extra fokus på nybörjare den här gången, så om du eller någon du känner är precis i starten av din teliskarriär är detta ett gyllene tillfälle att bli hjälpt en god bit på vägen!

Eftersom situationen är så föränderlig som den är kan det komma nya besked från myndigheterna ända fram till aktivitetsstart, så vi får ta det som det kommer. Plan B är att skippa övernattningsalternativen helt och hållet och endast köra heldagar i backen, i första hand både lördag och söndag och i andra hand bara den ena av dagarna (som det till slut blev förra säsongen). Betalningar som i händelse av en sådan ändring blivit för höga kommer vi att reglera i efterhand, så ingen behöver vara orolig att helgen blir dyrare än väntat av den anledningen. Vill man som övernattande deltagare helt avsäga sig sin plats om plan B tar över går det också bra.

Sista anmälningsdag är fortsatt söndag 26 december, så får vi se i början av nästa vecka hur läget är och om det eventuellt kan bli fråga om en förlängning.

Mer information och anmälan »

Fältet fritt

Veckoträning i Gustavsberg måndagar vecka 2–9

Här har vi i alla fall något mer okomplicerat som definitivt kommer bli av, nämligen våra vid det här laget traditionsenliga måndagskvällar i Gustavsbergsbacken på Frösön! Precis som tidigare år kör vi fram till sportlovet i en första vända och ser därefter hur snö-, deltagar- och instruktörstillgången ser ut. Första tillfället är den 10 januari och tiden är kl. 19.15–21.00. Gratis för medlemmar!

Mer information »

Klubbkvällar var det

God jul och gott nytt år!