Upptaktshelg i Bydalen 2022

Vi fortsätter att köra upptaktshelgen i Bydalsfjällen och den här gången hoppas vi kunna komma iväg som planerat. Datumen denna säsong är den 14–16 januari 2022 och som vanligt blir det skidskola på förmiddagen och fri åkning på eftermiddagen – och för dig som bara vill åka fritt utan särskådning finns även den möjligheten.

OBS!
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer som hela tiden uppdateras, så var beredd på ändringar med kort varsel. Just nu gäller följande:

  • Du som deltar måste vara fullvaccinerad mot covid-19.
  • Övernattande deltagare placeras utifrån tidigare umgänge så långt det är möjligt. Vi bor i rymliga stugor där flera sängar kommer stå tomma. Se nedan för alternativ utan övernattning om du känner dig orolig.
  • Under måltider gäller att hålla avstånd som alla numera är vana vid och här rättar vi oss efter hur restaurangen lägger upp det. Vid behov införs flera sittningar.

Skymning över Drommen

Allmän information

Ankomst till Höglekardalens Semesterby fredag eftermiddag (14/1) från kl. 15:00. Nycklar och information fås av Martin Hellberg (plats meddelas senare). Vid ankomst efter kl. 21, ring Martin för instruktioner (se nedan för kontaktuppgifter).

Bydalen ligger ca 9 mil från Östersund. Lämplig resväg är Östersund–Mattmar–Hallen–Bydalen, eller med isväg/färja via Norderön om det är passerbart vilket förkortar resvägen till ca 6 mil. Transporten ordnar du själv. Använd gärna vårt samåkningsforum för att prata ihop er kring skjuts.

Skidskola

För endast 300 kr får du delta i skidskola både lördag och söndag förmiddag med klubbens instruktörer. Barn under 16 år gratis.

Kursgrupper

Grön Om du aldrig provat telemark tidigare.
Blå Fortsatt träning för dig som vill bli säkrare. Balans och svängteknik.
Röd För dig som åker i de flesta backar men vill utveckla din åkteknik.
Svart Du åker i och utanför alla sorters backar, ofta med skärande sväng.

Knäna böj

Liftkort

Delas ut vid samlingen för respektive grupp och samlas in igen på söndag eftermiddag. För dig som inte har liftkort som gäller i Bydalsfjällen kostar det 500 kr för dessa två dagar (barn under 8 år gratis).

Egen åkning

Vill du mjukstarta säsongen och åka skidor utan ledare men kanske med teliskompisar så är det givetvis här du hör hemma!

Klubbmästerskap

Under helgen kommer även ÖTC:s vida berömda klubbmästerskap att genomföras. Vems hem kommer den åtråvärda vandringspokalen att få förgylla denna gång? Som vanligt kan alla delta och – framför allt – alla kan vinna!

På en höft

Boende och mat

För 1550 kronor får du:

  • Två nätter i självhushållsstugor med 4 personer i varje invid Dromliften. Ta med sänglinne, handduk, toapapper och tvål. Slutstädning ingår ej.
  • Helpension från lördag frukost till avslutningsfika söndag eftermiddag.

Ange vid anmälan om du är vegetarian, allergiker eller liknande.

Utökad vistelse

Vill du komma lite tidigare erbjuder Bydalsfjällen ett specialpris om 500 kr för ett tilläggspaket som inkluderar sängplats torsdag 13/1 och liftkort fredag 14/1. Detta beställs i samband med anmälan.

Dagbesök

Vill du inte bo över kan du betala ett reducerat pris och bara vara med på dagarna. Detta alternativ inkluderar skidskola och lunch både lördag och söndag och rekommenderas till dig som känner dig orolig över coronaläget men ändå vill delta.

Solbacke

Frågor

Har du frågor angående arrangemanget kontaktar du Martin Hellberg:
070-655 40 22
martin.hellberg@telemark.se

Anmälan och medlemskap

Anmäl dig genom att följa länken i botten av sidan. Du får därefter en betalavi via mail och antas automatiskt till evenemanget när betalningen registrerats. Om helgen blivit fulltecknad innan sista anmälningsdag kan man fortfarande anmäla sig som reserv utan betalkrav förrän man eventuellt blir antagen.

Om upptaktshelgen trots allt inte går att genomföra p.g.a. så pass allvarlig snöbrist att det inte går att åka någonstans (snöguden förbjude…), eller av coronaskäl, så betalas pengarna tillbaka minus en liten avgift för att täcka klubbens administrativa utgifter.

För att följa med på upptaktshelgen behöver du vara medlem i ÖTC. Här finns två alternativ:

  1. Lös medlemskap separat först via vår ordinarie medlemsanmälan och anmäl dig sedan till kursen när medlemskapet gått igenom.
  2. Om du anmäler dig till kursen direkt utan att ha ett aktivt medlemskap innevarande säsong kommer systemet automatiskt att lägga till en medlemsavgift till totalpriset, men då endast för samma medlemskapstyp som du hade senast eller vanligt singelmedlemskap om du är ny. Vill du ha en annan medlemskapstyp behöver du göra en separat medlemsanmälan först enligt punkten ovan.

Platserna är begränsade och som vanligt gäller principen ”först till kvarn…” så anmäl dig omgående! Sista anmälningsdag är söndag 26 december.

Vid sen avanmälan på grund av sjukdom eller skada används i första hand ovanstående reservlista. Om det inte löser sig den vägen kan vi dock inte utlova någon återbetalning annat än vid uppvisande av läkarintyg, då klubbens egen bokning gentemot destinationen är bindande efter sista anmälningsdag, men vi gör naturligtvis vad vi kan om den situationen skulle uppstå.