Upptaktshelg i Bydalen 2024

Vår klassiska upptaktshelg går åter av stapeln i Bydalsfjällen, där vi hoppas på lika fin januarisnö som sist. Datumen denna säsong är den 12–14 januari 2024 och som vanligt blir det skidskola på förmiddagen och fri åkning på eftermiddagen – samt det beryktade klubbmästerskapet!

Skymning över Drommen

Allmän information

Ankomst till Höglekardalens Semesterby fredag eftermiddag (12/1) från kl. 15:00. Nycklar och information fås av Martin Hellberg (plats meddelas senare). Vid ankomst efter kl. 21, ring Martin för instruktioner (se nedan för kontaktuppgifter).

Bydalen ligger ca 9 mil från Östersund. Lämplig resväg är Östersund–Mattmar–Hallen–Bydalen, eller med isväg/färja via Norderön om det är passerbart vilket förkortar resvägen till ca 6 mil. Transporten ordnar du själv. Använd gärna vårt samåkningsforum för att prata ihop er kring skjuts.

Skidskola

Under både lördag och söndag förmiddag vankas skidskola för alla nivåer med klubbens instruktörer. Upplägget anpassas efter gruppernas sammansättning, så här finns något för alla.

Skidskolegrupper

Grön Om du aldrig provat telemark tidigare.
Blå Fortsatt träning för dig som vill bli säkrare. Balans och svängteknik.
Röd För dig som åker i de flesta backar men vill utveckla din åkteknik.
Svart Du åker i och utanför alla sorters backar, ofta med skärande sväng.

Knäna böj

Liftkort

Delas ut vid samlingen för respektive grupp och samlas in igen på söndag eftermiddag. Du som redan har liftkort som gäller i Bydalsfjällen kan anmäla dig till ett reducerat pris – och kom ihåg att vi har en allmän medlemsrabatt på säsongskort!

Klubbmästerskap

Under helgen kommer även ÖTC:s vida berömda klubbmästerskap att genomföras. Vems hem kommer den åtråvärda vandringspokalen att få förgylla denna gång? Som vanligt kan alla delta och – framför allt – alla kan vinna!

På en höft

Boende och mat

Du får:

  • Två nätter i självhushållsstugor i Höglekardalens Semesterby bredvid Dromliften. Ta med sänglinne, handduk, toapapper och tvål. Slutstädning ingår ej.
  • Helpension från lördag frukost till avslutningsfika söndag eftermiddag.

Ange vid anmälan om du är vegetarian, allergiker eller liknande.

Pris och deltagande

Ordinarie pris för upptaktshelgen är 2800 kr, vilket inkluderar logi, mat, liftkort och skidskola. Behöver du inget liftkort minskas priset med 500 kr. Barn under 16 år betalar ett lägre pris och barn under 8 år behöver heller inget liftkort. Alla tillgängliga prisalternativ framgår av anmälningsformuläret.

Utökad vistelse

Vill du komma lite tidigare erbjuder Bydalsfjällen ett specialpris om 550 kr för ett tilläggspaket som inkluderar sängplats torsdag 11/1 och liftkort fredag 12/1. Detta beställs i samband med anmälan.

Dagbesök

Vill du inte bo över kan du betala ett reducerat pris och bara vara med på dagarna. Detta alternativ inkluderar skidskola och lunch både lördag och söndag, med eller utan liftkort.

Solbacke

Frågor

Har du frågor angående arrangemanget kontaktar du Martin Hellberg:
070-655 40 22
martin.hellberg@telemark.se

Anmälan och medlemskap

Anmäl dig genom att följa länken i botten av sidan. Du får därefter en betalavi via mail och antas automatiskt till evenemanget när betalningen registrerats. Om helgen blivit fulltecknad innan sista anmälningsdag kan man fortfarande anmäla sig som reserv utan betalkrav förrän man eventuellt blir antagen.

Om upptaktshelgen trots allt inte går att genomföra p.g.a. så pass allvarlig snöbrist att det inte går att åka någonstans (snöguden förbjude…) så betalas pengarna tillbaka minus en liten avgift för att täcka klubbens administrativa utgifter.

För att följa med på upptaktshelgen behöver du vara medlem i ÖTC. Här finns två alternativ:

  1. Lös medlemskap separat först via vår ordinarie medlemsanmälan och anmäl dig sedan till upptaktshelgen när medlemskapet gått igenom.
  2. Om du anmäler dig till upptaktshelgen direkt utan att ha ett aktivt medlemskap innevarande säsong kommer systemet automatiskt att lägga till en medlemsavgift till totalpriset, men då endast för samma medlemskapstyp som du hade senast eller vanligt singelmedlemskap om du är ny. Vill du ha en annan medlemskapstyp behöver du göra en separat medlemsanmälan först enligt punkten ovan.

Platserna är begränsade och som vanligt gäller principen ”först till kvarn…” så anmäl dig omgående! Sista anmälningsdag är lördag 23 december.

Efteranmälan
Ordinarie anmälan är stängd, men det finns fortfarande möjlighet att få en sista minuten-plats. Hör av dig till martin.hellberg@telemark.se innan den 7 januari om du är intresserad så ser vi vad som finns att tillgå!
Vid sen avanmälan på grund av sjukdom eller skada används i första hand ovanstående reservlista. Om det inte löser sig den vägen kan vi dock inte utlova någon återbetalning annat än vid uppvisande av läkarintyg, då klubbens egen bokning gentemot destinationen är bindande efter sista anmälningsdag, men vi gör naturligtvis vad vi kan om den situationen skulle uppstå.