Två upptakter avklarade

Snön vräker ner över landet och alla skidåkare jublar (utom möjligen racefolket…). Säsongen är nu igång på allvar och vi i ÖTC har just avklarat två premiärer:

Upptaktshelg i Ramundberget

Den efterlängtade säsongspremiären för många blev kallare än vanligt i år även om vi är vana vid låga temperaturer sedan tidigare. –34,7°C på fredagsmorgonen inbjöd inte till någon tjuvstart och liknande förhållanden på lördagen med stängda liftar bådade inte gott, men eftersom det var kraftig inversion kördes den högre belägna Solliften igång efter en stund. Därmed var planen för de flesta av skidskolegrupperna klar: uppvärmningen gick kort och gott ut på att traska upp genom inversionslocket till den öppna liften, där futtiga 18 minusgrader välkomnade alla sugna deltagare.

Kallt var det här

Kylslaget

Uppvärmningsövning

Hej hå, traska på

Stillestånd

Köldljus

Det blev sedan en riktigt fin dag med ett fantastiskt ljus i ett likaledes fantastiskt vinterlandskap och på eftermiddagen öppnades även en av dalliftarna då temperaturen kröp över –30-strecket, vilket utlöste stort jubel i omklädningshörnan. Det hela var väl värt alla extra klädlager och en och annan frusen tå.

Sol utan värme

Soluppgång som hette duga

Undervisning pågår

Skidskolan i full gång

Kung Bore regerar

Vintrigt värre

Frost!

Frostig vy mot Skarsfjället

Helagspose

Eftermiddagsgrupp

Skymningsljus

Skymningen var inte så dum heller

På söndagen hade det börjat blåsa så smått och inversionen släppte, så de 14,9 minusgrader som dalstationen rapporterade på morgonen kändes som rena värmeböljan och nu gick de flesta liftarna som vanligt. Å andra sidan var molnen lika täta som snöfallet, så sikten var märkbart sämre än under lördagen. Inga gyllene medelvägar denna gång, alltså.

Påfyllning av snöförrådet

Vart tog sikten vägen?

Tack till alla deltagare och instruktörer och inte minst Bengt Collberg för ännu en välarrangerad upptaktshelg – och stort grattis till vår nya klubbmästarinna Catarina Henriksson som övertog den prestigefyllda vandringspokalen från fjolårets segrare Pierre de Flon efter ett lättsamt klubbmästerskap i flera steg på temat skidglädje. Hipp hipp hurra!

Drag i tävlingen

Steg 1 i klubbmästerskapet – variant på lagåkning

Pussla på

Steg 2 i klubbmästerskapet – ordpussel

Sponsorbilden!

Hela gänget (nästan)

 
Klubbkvällspremiär i Gustavsbergsbacken

Efter vissa om och men i kontakten med kommunen kom vi igång med veckoträningen som planerat och den utannonserade ”mjukstarten” blev just en sådan – det myckna snöfallet hade lagt sig fint i backen och skapat ett favoritförhållande för oss telisåkare: offpist-i-pist! Dessutom hade snöläggarna gjort ett riktigt fint jobb med att bygga upp den annars lite knepiga formen på backen, så det dussintal medlemmar som letat sig ut i det vita fick en riktig kanonkväll. Nu kör vi vidare under sju måndagar till – och kom ihåg att träningen är kostnadsfri för ÖTC-medlemmar! Läs mer »

Stad i ljus

Löst och fint

PS: Kom ihåg att anmäla dig till Free Heel Fiesta i Borgafjäll senast den 3 februari!