Telemarkslägret i Fjätervålen 25 år

Det är inte bara ÖTC som nyligen 25-årsjubilerat, utan även det klassiska telemarkslägret i Fjätervålen i januari. Inte så illa pinkat av en trähäst, inte sant? Som sig bör fanns det ÖTC:are på plats, både bland instruktörer och deltagare, och alla fick uppleva ett jubileum som hette duga.

Sol på toppen

Sol på toppen

Årets instruktörsmode (på allvar)

Årets instruktörsmode (på allvar)

Dagens teknikövning: passage av gärdesgård

Dagens teknikövning: passage av gärdesgård

Tema lavin på efterrätten

Tema lavin på efterrätten

Tydligen hade snögudarna hört talas om saken, för sablarns vilken snö där fanns! Löst och mjukt, både i och bredvid pisten, för att inte tala om mängden och kvaliteten på fluffet i skogen. Breda leenden och ömmande lår skönjdes till mans och kvinns. Det gjordes även ett världsrekordförsök i synkronåkning – särskilt synkront blev det nu inte, men närmare 200 telemarksåkare i en och samma pist samtidigt är antagligen något slags rekord i sig…

Vem vill vara i pisten...

Vem vill vara i pisten...

...när det ser ut så här utanför?

...när det ser ut så här utanför?

Raka led – än så länge...

Raka led – än så länge...

Men vem bryr sig om det när det finns lössnö att åka upp? Och sen åka upp igen nästa dag, när vinden och snön fyllt igen drygt hälften av alla hundratals spår. Om inte det är lycka för en knäböjare – vad är det då?

Skogen med stort S