Funktionärer sökes till världscupstävling

Det satt långt inne, men nu ska en FIS-tävling i telemarkens världscup äntligen bli av i Sverige, närmare bestämt den 18–19 mars i Funäsdalen. Då vi gör anspråk på att vara landets största telemarksklubb är det närmast givet att vi ska vara med på ett hörn, eller hur?

Åkarna anländer under söndagen den 16 mars, tränar på måndagen och tävlar tisdag–onsdag. På måndagskvällen blir det även startnummerlottning och öppningsceremoni. Arrangörerna behöver hjälp med portdomare, hoppdomare och backmanskap i form av plogpatrull, portutbytare m.m. Det kommer finnas instruktioner och filmer att tillgå för dem som inte redan känner till regler och dylikt.

Allt är inte klart än, men förhoppningen är att arrangörerna ska kunna erbjuda funktionärer enligt ovan liftkort, boende och mat i Funäsdalen söndag–torsdag 16–20 mars. Är du intresserad av att hjälpa till på något sätt under dessa dagar så skicka ett mail till daniel.hedin@telemark.se snarast möjligt, så återkommer vi med en definitiv förfrågan när upplägget spikats – just nu behöver vi få en ungefärlig uppfattning om hur många funktionärer vi som förening kan ställa upp med.

Vår landslagsåkare Olle Collberg i duell