Kort FHF-rapport

Så var årets Free Heel Fiesta över. Efter två år med osannolikt flyt med vädret fick vi ett smärre bakslag den här gången då pudret lyste med sin frånvaro och temperaturväxlingarna ställde till det. Tydligt är att det finns en enorm potential i Borgafjäll bara snön är med på noterna, inte bara i kvantitet. Men, det gick att hitta hyfsad till riktigt bra åkning ändå bara man visste var man skulle leta – och var man skulle undvika att leta (grattis till Light-gruppen dag ett). Och – framför allt – gott sällskap uppväger det mesta. ÖTC-andan lever i högsta välmåga.

Lite kort om helgen:

Fredag

Minusgrader efter en kraftig blida och blåst gjorde det mesta stenhårt. Alla deltagare gav sig upp på kalfjället ändå och gick åt lite olika håll. Hårt och/eller bristande högre upp, hårt men någorlunda jämnt och långsamt bättre under dagen längre ner. Skärande sväng i fjällbjörkskog var en ny upplevelse.

Lavinövning på morgonen

Lavinövning på morgonen

Reklam på fjället

Reklam på fjället

Hej hå, huda på

Hej hå, huda på

Strålande utsikt från Klöverfjället

Strålande utsikt från Klöverfjället

Lördag

Dagen inleddes med klubbmästerskap i par, ur vilket de ”finska snöbadarna” gick segrande. Sedan bar det iväg upp med liften och många testade skogen på baksidan av fjället. Det hade varit plusgrader ända sedan kvällen före, så snön var jämnmjuk och bjöd på helt OK åkning. Många repor upp och ner hanns med, inklusive några störtdyk. På kvällen spöregnade det.

I klubbmästerskapet...

I klubbmästerskapet...

...sågs några skumma figurer...

...sågs några skumma figurer...

...samt ett par mer vågade segrar

...samt ett par mer vågade segrare

Blöt skogsåkning på baksidan liftfjället

Blöt skogsåkning på baksidan liftfjället

Söndag

Efter regn kommer sol, men även is. Minusgraderna var tillbaka, så alla spår som gjorts under gårdagen hade frusit. Gruppen delade sig i ett antal delar, där både de som gick tillbaka till första dagens bästa ställe och de som vågade sig på att korsa sjön lyckades hitta äkta (ehuru något knapp) lössnö!

Vessellättja

Vessellättja

Glada miner på helgens bästa snö

Glada miner på helgens bästa snö

Titta, lössnö!

Titta, lössnö!

Här också!

Här också!

Tack till alla deltagare för ett förutsättningarna till trots lyckat arrangemang – och vi ses väl nästa år?

Tack för i år!

Tack för i år!