Ännu ett jubileum i Fjätervålen

Stormen Ingunn såg ett tag ut att ställa till det för 35-årsjubileet av telemarkslägret i Fjätervålen, men i slutändan tog den en nordligare bana och det visade sig vara en tämligen god idé för den återkommande ÖTC-delegationen att söka skidåkning ett stycke söderut.

Fredagsmorgonen bjöd på en flammande gryning och sedvanligt kaos vid samlingen då ca 200 knäböjare skulle fördelas i grupper och sedan bar det iväg ut i lika sedvanligt utmärkta backar. Inom kort började det snöa så sikten var inget vidare, men åkningen desto bättre.

Gott gry

Morgonrodnad

Pistpiskare

Full fart i backen…

Stavföring

…med allehanda övningar

Liftnära offpist

Hyfsade förhållanden…

Offpistnära lift

…i offpisten också

Eftermiddagen inleddes med första delen av årets tävling och sedan var det fri åkning i ett fortsatt ymnigt snöfall och vind, vilket lovade gott inför fortsättningen. Offpistföret var annars halvdant ovanför skogen, där det å andra sidan var betydligt bättre – särskilt i de nedre delarna, där det var en meter(!) kallpuder utan lager.

Alla på en gång

Tävlingsdags i snöyran

Free refill

Kräksnö deluxe

Goda utsikter

Plötslig sikt (tillfälligt)

Skogsfluff

Här var det djupt

För smala skidor

För att inte tala om här

Väderprognoserna hade hotat med flertalet plusgrader under en stor del av kvällen och natten mot lördagen, men det bidde knappt en tumme, så påverkan på föret var begränsad. Himlen var också klar på morgonen, så även om det var fortsatt blåsigt sökte sig många grupper ut i offpisten. Underlaget där var högst varierat, men på flera ställen var det mjukt nog, särskilt efter att ha blivit uppåkt av allehanda löshälare. Kul dag (och trötta ben)!

Bättre utsikter

Jaså, är det så här det ser ut på toppen

Knaggel

Halvdant offpistföre

Skump

Bättre offpistföre

Nyspårat

Ännu bättre offpistföre

Stilrent

Stå på!

Vinden tilltog under eftermiddagen så den planerade stighudsturen gick om intet, men för den med (någorlunda) pigga ben fanns gott om rolig åkning att få både i och utanför skogen. På kvällen avgjordes sedan den avslutande delen av tävlingen och året till ära serverades en jubileumstårta i bästa fyrverkeristil.

Mot Lofsis

Fint…

Drevet går

…men blåsigt

Hej å hå...

Flera gästartister…

...med gäster

…på dagens after telis

Det bär sig

Servering av…

3:a 5:a

…jubileumstårtorna

Även söndagen grydde klar, men den kraftiga vinden hade pinat alla öppna ytor högre upp, så de flesta höll sig i pisterna tills det var dags att ta farväl av ännu en succéupplaga av lägret som alltid levererar. Tack till alla oförskämt positiva deltagare och självfallet Lars-Tommy som håller fanan högt år efter år. På återåkande!

Orört

Första åken

Backbelysning

Söndagssol

En pina

Inget vidare offpistföre här inte

Dubbelt upp

”Parallellsväng”