Pist- och puderpropaganda i Bydalen

Så kunde den äntligen bli av, en helt vanlig upptaktshelg efter två coronaår. Deltagarantalet var väl inget att skryta med den här gången, men det var däremot föret – vilken superhelg det blev!

Flertalet deltagare hade tagit chansen att påbörja åkningen under fredagen (en riktig entusiast började t.o.m. redan på onsdagen) och möttes av ett alldeles utomordentligt pistföre och trivsam väderlek. Mycket bra (tjuv)start!

Tomt på fjället

Ingen trängsel här inte

Liftlöst

Sista åket

På lördagen drog ordinarie program igång med två skidskolegrupper som kunde njuta av det fortsatt fantastiska föret, även om vädret nu var av det molnigare slaget. På eftermiddagen avgjordes klubbmästerskapet åter i form av att uppnå minsta differens mellan två på varandra följande åk i Hovdes selftimerbana (som faktiskt fungerade i år), där Kjell-Arne Blom kammade hem segern med smått otroliga och definitivt ointagliga 0,01 sekunders skillnad. Heja!

Locket på

Molnig morgon

Klara, färdiga...

Laddade deltagare som väntar på…

...böj!

…att susa nerför KM-banan

Föret var faktiskt så bra att det övernattande gänget åkte till liftarnas stängning på Hovdesidan och sedan fortsatte i den upplysta Drommen av bara farten i ytterligare en timme – det gick bara inte att sluta, hur trötta benen än var. Vilket annat ställe bjuder på perfekt underlag i sin huvudbacke klockan kvart över fyra en lördagseftermiddag?

Under natten mot söndag började det snöa och även blåsa, vilket gjorde att högzon var stängd på grund av vind och dålig sikt. Det gjorde dock föga, då det stundtals riktigt täta snöfallet tillsammans med snödrevet byggde på bra överallt nedanför trädgränsen, så till eftermiddagen kunde det uppbådas härlig puderåkning bara man visste vart man skulle peka skidspetsarna. Det blev ännu en fullmatad dag, där det åter bjöds på närmast oslitna förhållanden i delar av Drommen sent på eftermiddagen. Vilken dag!

S.k. kräksnö

Sånt här gör en skidåkare glad

Fortfarande glest

Skidskolan i full gång…

Tjenixen!

…med olika stilar

Pow-pow

Här är pudret

Halfpipe

Här också, trots den sena timmen

Parallellt med den vanliga skidskolan pågick även en instruktörsutbildning på grundnivå, som en fortsättning på de introtillfällen vi körde förra säsongen. Tre adepter drillades i dagarna två och fick såväl öva sig själva som studera de andra skidskoleeleverna. Även här var det idel glada miner, som synes.

Stavfel?

Stavarna kan hanteras på många olika sätt

Te-LE-mark

Positivt i instruktörsgänget

Efter att ha snappat upp en extra knäböjare under pågående aktivitet blev det totalt 16 deltagare allt som allt denna gång och i vanlig ordning var det Martin Hellberg med bistånd av telemarks­samojed­veteranen Kodiak som stod för arrangörsskapet. Vi återvänder också till Bydalen den 4 mars för firande av årets Världstelemarksdag, så missa inte det!

Sammanfattning i rörlig media: