Nu kör vi!

Nytt år, nya tag – och nu drar säsongen igång på allvar! Här är ÖTC:s kommande arrangemang:

Ladängen

Stans nya skidbacke Ladängen invigdes i helgen och vid sidan av alla ungar fanns en del telisåkare på plats, undertecknad inkluderad. Betyget kan bara bli med beröm godkänt – det här är riktigt bra och betydligt ”rytmvänligare” än Gustavsbergsbacken. Nackdelen är att liften är av knapptyp, så man kan bara åka en i taget. Följaktligen bildades det köer i bästa Åreklass under invigningen, men vi förväntar oss att det blir betydligt lugnare under våra klubbkvällar, som är gratis för medlemmar.

Det första tillfället är nu på onsdag den 11 januari kl. 19–21 och kommer att ledas av klubbens styrelse, så kom och kika på vilka filurer det egentligen är som håller i föreningen.
Läs mer »

Lavinträning

Svenska Fjällklubbens Jämtlandssektion håller i övningar med lavinsäkerhetsutrustning i vinter och ÖTC hakar på. Väldigt nyttigt, speciellt om man är sugen på längre och brantare turer under Free Heel Fiesta (se nedan). Nästa tillfälle är torsdag den 12 januari, med samling på Hillebergs parkering på Frösö Strand kl. 18. Ta med transceiver, spade, sond och lämplig klädsel – och glöm inte pannlampa. Föranmälan till Magnus Brogren på tel. 070-5303091 (inget medlemskap i SFK krävs).

Skidskola

Även om vi har instruktörer på plats är Ladängskvällarna mer att betrakta som social åkning. För alla som vill bättra på sin teknik på allvar – från totala nybörjare till rutinerade knäböjarrävar – erbjuder vi två dagars skidskola i Åre den 4–5 februari. Sista anmälan 29 januari.
Läs mer »

Free Heel Fiesta

Räcker inte pisten till längre kommer det ett strålande tillfälle att utforska möjligheterna därbortom under vårt uppskattade arrangemang Free Heel Fiesta, som denna gång äger rum i Borgafjäll den 22–25 mars. Vi har grupper med varierande svårighetsgrad och krav som passar såväl glada amatörer som luttrade experter, men man bör kunna stå på skidorna. Sista anmälan 29 januari. (Notera att 11 av platserna redan är fyllda ”internt”, vilket betyder att det för närvarande är 12 deltagare anmälda – så ingen behöver känna sig ensam…)
Läs mer »

 
Nu kör vi!