Free Heel Fiesta i Kittelfjäll

Toppturshelgen Free Heel Fiesta har varit ett stående inslag i ÖTC:s program i många år nu och 2017 kommer inte att utgöra ett undantag. Precis som förut åker vi till fjälls helgen vecka 11, vilket denna vinter innebär den 16–19 mars. Nytt för årets fiesta är att vi efter många rekommendationer nu bestämt oss för att åka till Kittelfjäll, en ort välkänd för sin offpiståkning.

Kittelfjäll

Free Heel Fiesta står för frihet och snöglädje och i år fortsätter vi FHF-traditionen att med stighudar utforska fjällen bortanför liftområdet för att söka den orörda snön och de riktiga kanonåken. Vi vet att allt fler gillar den typen av åkning och många andra känner sig nyfikna att prova. Under detta arrangemang erbjuder vi något för er alla och vi kommer ha gruppindelning utifrån deltagarnas ambitionsnivå och kunnande. FHF passar alla nivåer av åkare, förutsatt att man har någorlunda skidvana och kondition.

Som ett första steg i planeringen inför årets fiesta var några av oss under vårvintern 2016 på en tre dagars rekognosceringstur och hittade mycket bra åkning på kalfjäll, i rännor och i skog samtidigt som vi såg ytterligare många åk vi vill göra. Boka in den här helgen och kom och upplev dessa turer med oss!

Humöret på topp

Mer information kommer efter jul- och nyårshelgerna. Håll uppsikt här på hemsidan, på Facebook och i medlemsutskicken så du inte missar årets toppturshändelse!