Fjätervålen, tagning 27

Så var den över, den 27:e upplagan av det beryktade telemarkslägret i Fjätervålen, där hela 180 knäböjare invaderade den lilla skidorten under dagarna tre i allt från snöstorm till solgass. ÖTC var givetvis åter representerad, denna gång med inte mindre än åtta instruktörer och ett gäng ”vanliga” deltagare.

Dålig lutning

Tjuvstart i stugan

Peter (grupp 2)

ÖTC-instruktör #1

Helena (grupp 2)

ÖTC-instruktör #2

Höddi (grupp 3)

ÖTC-instruktör #3

Kalle (grupp 2)

ÖTC-instruktör #4

De senaste årens superpuder (2014, 2015) lyste tyvärr med sin frånvaro, men visst fanns det gott om lössnö i skogen ändå – det var bara det att det krävdes en del s.k. fostrande åkning för att ta sig dit… Pisterna var i gengäld brutalfina och det lades mången skön sväng i (och utanför) backarna, där mången åkare gjorde stora framsteg under skidskolepassen.

För hårda åkare

Det fostrande föret…

Följa John (eller snarare Henrik)

…som blev bättre längre ner…

Vitt värre

…och riktigt bra nere i skogen

Nog för att Sälen ligger i trakten, men...

”Titta, jag har hittat lössnön!”

On-pist

Fint i backen (och på himlen)

På topp

”Titta, en alpinåkare! Så ovanligt!”

Som vanligt bjöds det också på ett intressant och fängslande föredrag, den här gången av Atlantroddaren Viktor Mattsson från Hede, after ski med telemarkstema och en tävling av det mer kaosartade slaget, inklusive ett gladiatorrace(!) på kvällen – allt i glada frihälares lag. De e så de ska va!

Hej och hå med Peter

After ski med jazzklassiker i telemarkstappning

"You shall not pass!"

Får vi presentera ÖTC:s egna gladiatorer: Valkyria och Amazon!

Ju mer vi är tillsammans...

Samhörighetskänsla i tävlingen

Samling!

Gruppbild på gång

Tack till alla engagerade deltagare, instruktörer och arrangörer för ytterligare en kanonhelg. På återseende i upplaga nummer 28!