Ännu en Fjällfest till ända

Vår vana trogen deltog ÖTC även i årets upplaga av Fjällfest den 16–19 april, för femte gången i ordningen. Nyliga (och fortsatta) snöfall gjorde att snöläget var det bästa på hela vintern, vilket kändes lite bakvänt med tanke på läget både i stan och längs vägen.

Visserligen blåste det en del och sikten var sådär, men vad gör väl det när det finns en massa lössnö att åka i? Vi hann med två turer under första dagen, både uppe på fjället och nere i skogen, och kvällens föredrag på temat ”telemark ur ett frihetsperspektiv” drog storpublik. Kul!

Flaggat för snö

Här var det vinter, minsann

Hudar uppåt sträck

Klassiskt Fjällfestväder

Linda a.k.a. Solstrålen

Glad praktikant

Snö i skogen

Ner i Parken

Spår i skogen

Nere i Parken

Ledgång

Solen på besök

Fredagen bjöd på mer snö och vind, men vi siktade ändå mot Getryggens topp. Halva gruppen löpte linan ut och tog sig upp den sista biten för att klappa om toppröset i total whiteout och sedan väntade ett finfint åk ner i en skyddad sänka med ännu finfinare snö. Lunchen intogs i konstruerat skydd nere vid trädgränsen och sedan bar det upp igen. Nu hade molnen börjat skingras och sikten var fullgod, så vi fick ett par kanonåk i solen i Personalbacken innan det var dags att ge sig för dagen. Ännu ett föredrag på kvällen, som den här gången bevittnades av en handfull entusiaster, men gensvaret var gott ändå.

Tipp topp!

På toppen (vi lovar)

Här mår man gott

Fika = sol

Handölan et al

Titta, sikt!

Spårsnö

Väl utfört arbete

S.k. "kåtmys"

Efterlängtat after ski-häng i solen

Vernissage

Kvällsfoto (så att säga)

På lördagen satsade vi på en favorit i repris, men den här gången ville inte vädret riktigt samarbeta, så det blev ingen topp. Istället gjorde vi det bästa av den högst begränsade sikten och lyckades även leta upp gårdagsfikats snöborg, som fick utökas för att passa den nya vindriktningen. Efter ytterligare en trivsam rast blev det några åk till i allt det vita (som fanns i alla riktningar), med bättre utfall än väntat.

Välkända förhållanden

Favorit i repris, som sagt

Att gräva en grop åt andra

Det här borgar för en bra fikapaus…

Sista dagen hade vi vissa förhoppningar att kunna ta oss längre bort, men vinden hade andra planer. Därmed blev det åter ett besök på Geten – och åter en fin lunch i lä och växlande sol, denna gång med hjälp av en driva modell rejälare. Flera varmgrader i luften hade påverkat snön i de nedre delarna ordentligt på förmiddagen, men när vi lade våra sista svängar hade den ökande vinden torkat ur den riktigt bra, så vi fick en fin avslutning.

Fjällmöte

Blixtlåsmetoden fungerar även i fjällkorsningar

Vitt var det här

Fikadrivan

Kör inte över oss, tack

Ingen olycka, bara markering av fikaplats

Getryggen hälsar adjö

Telisintresset var rätt stort i år och vi hade att göra hela tiden, vilket bådar gott inför framtiden. Vädret styr vi inte över (här heller), men efter omständigheterna fick vi ut riktigt bra åkning – och deltagarna, nya som gamla, verkade också nöjda (vilket också bådar gott inför framtiden). Peter, Kalle och Linda tackar för sig och hoppas på återseende framöver, men tills dess kanske denna lilla film kan ge en uppfattning om vad Storulvån (och ÖTC) kan erbjuda en aprilhelg:

P.S. Glöm heller inte bort topptursdagen den 9 maj! Vi återkommer om tid och plats utifrån snötillgång.

1 svar på ”Ännu en Fjällfest till ända

 1. E N A S T Å E N D E !

  Det var minst lika kul som det låter / ser ut på bild.
  Tack för en fantastiskt rolig Fjällfest med mycket skratt och soliga (!) minnen.
  Som alltid en ren fröjd att få hänga med ÖTK ut på äventyr!
  Jag kan fortfarande inte sluta le.

  /mats

Kommentarer är stängda.