Ännu ett puderår

Var då? Jo i Borgafjäll, naturligtvis! Free Heel Fiesta 2015 är över, men minnet kommer återigen att leva länge, för gillar man snö (det gör vi) så är Borga verkligen något alldeles extra. Knappt en flinga fanns kvar hemma i Östersund, men vid framkomsten hade snödjupet växt till dryga metern – en ren fröjd för vinterhungrande ögon (och skidor).

Både skidspetsar och mungipor uppåt

Se så glad man blir i Borga

Prognosen spådde kanonväder hela helgen, så vi tog chansen att ta oss upp på kalfjället direkt under första dagen – vi har visserligen försökt oss på Klövern två gånger förut, men aldrig haft bra förhållanden, så tredje gången gillt då? Och visst, chansningen gick hem: det var kanske inte den bästa snön i mannaminne, men absolut åkbart – och sannerligen njutbart.

Klätterpaus

På väg upp

Här ska åkas

Fortfarande på väg upp

Tjohooooo

På väg ner

Påbjuden vänstersväng

Fortfarande på väg ner

Nyspårat

Bevis

Varmkörd sydsida

Fler bevis

Dag två spenderades uteslutande i Hemliga Skogen (nej, vi berättar inte var den ligger), där kallsnön som vanligt höll till i stora mängder. Öppna fält, gles skog, tät skog, bäckraviner, drivor, stekande sol och i stort sett vindstilla – vad mer kan man begära?

Hemligt värre

Läge: hemligt

Svårt att dölja

Fluff var det här

Lekravin

För den som gillar gupp

Sista dagen spreds gruppen åt flera håll, med ett gäng som passade på att boka catskiing med 69° Nord, ett gäng som höll till på baksidan liftfjället och två gäng som återvände till Hemliga Skogen, fast sökte nya ytor. Och vilka ytor sen! Kallpuder för hela slanten, av sällan skådad kvantitet och kvalitet. Även de andra grupperna hade haft en kalasdag, så det var mungipor i öronhöjd vid den avslutande pizzabuffén.

Spårlöst

Simon testar lössnön

Jaaaaaa

Flyt på fjället

Snörök

Kör så det ryker

Ett stort tack till alla deltagare och vädergudar för ännu en succéartad offpisthelg! Det lär inte bli den sista…

Säg "ost"

Och så den sedvanliga FHF-filmen: