Olle på pallen i Norge!

Så kom den till slut, pallplatsen i världscupen. ”Bryt ihop och kom igen” heter det ju och efter det något trista resultatet i Funästävlingen stod klubbens landslagsrepresentant Olle Collberg för just ett igenkommande som hette duga i helgens kombinerade världscups- och junior-VM-tävlingar i Geilo.

I världscupsdelens parallellsprint tog sig Olle hela vägen till final efter några tuffa matcher, där världscupsledande Tobias Müller blev honom övermäktig. Silver alltså och ett nytt personbästa i världscupssammanhang (fjärdeplats sedan tidigare)! I den ordinarie sprintgrenen i JVM dagen därpå låg Olle sedan på 8:e plats efter första åket, men körde upp sig i andra och tog en ny medalj, denna gång brons. Totalt sett blev det en femteplats för Olle i JVM – för sista gången, eftersom han från och med nästa säsong räknas som senior.

Stort grattis!

Olle i parallellsprinten

Olle i parallellsprinten. Foto: Jørgen Steen Holst, NSF Telemark

Olle på pallen i JVM

Olle på pallen i JVM

Och titta – det blev t.o.m. notiser i media: ÖP, LT, SR