Premiären avklarad

Dryga tjugotalet glada knäböjare slöt upp under ÖTC:s premiärkväll i Ladängen. Jättekul!

Tyvärr var inte den brantare backen (skier’s left) sig lik – kommunen har sprutat snö för glatta livet de senaste dagarna, när temperaturen äntligen möjliggjort det, och sedan inte hunnit eller brytt sig om att pista ner det. Dessutom var flera stora högar ihopskottade, så det var bara en smal gata som var åkbar – och knappt ens det – resten var knaggel.

Knaggel

Istället höll vi oss mest till den flackare backen (skier’s right), vilken å andra sidan bjöd på fina möjligheter för carve-träning. Allsköns åkstilar kunde observeras – och gjorde det också av de jibbande ungar från slalomklubben som vi samsades med.

Mot slutet höll pistpersonalen dock på att ta ner snölansarna i den andra backen, så till nästa gång ska allt vara tipp-topp. Väl mött då – och se till att sprida detta till så många som möjligt. För kom ihåg – åkningen under klubbkvällarna är gratis!

Smakprov från premiärkvällen