Temperaturrevansch i Ramis

Årets upptaktshelg blev en behagligare historia än fjolårets, med 30(!) grader varmare temperatur vid ankomst på fredagskvällen (men alltså fortfarande på minussidan). Snö fanns det gott om och det klassiska Ramisföret var närvarande i sin fulla prakt, så det var riktigt fina förutsättningar för en kanonhelg.

Ett flertal deltagare (och instruktörer) hade i vanlig ordning anlänt tidigare för att tjuvstarta helgen och ”vissa av oss” hade turen att få gå lös på Tänndalens s.k. Freeride Paradise en timme efter att området öppnade för säsongen på fredagen. Mycket lössnö åktes det…

Ingången till paradiset

Spänd förväntan över Ramis

På lördagen delades deltagarskaran in i två övergripande grupper som de fyra instruktörerna därefter delade upp sinsemellan efter nogsam skärskådning. Det tränades på allt från grundposition till skärande sväng i hög fart, allt i backar som gjorda för skidutbildning. Ramis levererar ännu en gång.

Solen på besök

Skidskolegruppen "Toksnabb"

Eftermiddagens klubbmästerskap utgjordes av differensåkning parvis i bana i barnområdet (fart: långsam), där paret Sofia/Camilla tog hem segern med 0,4 sekunder mellan sig. Efter kvällens avgörande utslagsfråga, som förvånande nog inte handlade om brobultar, stod sedan Sofia som ensam klubbmästarinna och får därmed äran att ta hand om den aktningsvärda vandringspokalen under det kommande året. Gratulerar!

Stilpoäng...

...fanns att hämta...

...i klubbmästerskapet

Ramis by night

Söndagen kom med mer vind och stillastående stolsliftar, men vad gör det när man kan åka lössnö både i och bredvid skogen i lågzon? Trötta ben blev ännu tröttare, där tjuten av smärta följdes av fånleenden efter ännu ett buskul åk. De’ e så de’ ska va’.

Blåsigt på fjället

Mjukt i skogen

Vi avslutar med lite actionbilder:
Freeride Paradise, Tänndalen

Blågrön grupp

Blågrön grupp

Blågrön instruktör

Röd grupp

Röd grupp

Svart grupp

Svart grupp

Lössnö!

Lössnö!

P.S. Vill du åka mer lössnö? Ta då en titt på vår offpisthelg Free Heel Fiesta i Kittelfjäll!