Upptaktshelg i Ramundberget 2019 (tidigare ”2018 – igen”)

OBS!
Evenemanget har flyttats fram från den ursprungligen planerade tidpunkten på grund av snöbrist, men upplägget är i övrigt detsamma. Ändringarna är gulmarkerade i texten nedan.

Efter den förra säsongens praktvinter gör vi nu ett försök att återföra upptaktshelgen i Ramundberget till dess rätta plats i säsongens absoluta början, så att den åter gör skäl för namnet fullt ut – och för att få mer snurr på saker och ting samkör vi dessutom med Stockholms Telemarksklubb denna gång!

Vi bjuder härmed in till 2018 års andra upptaktshelg den 30 november–2 december, nu alltså som inledning på säsongen 2018–2019.

Ovanstående försök fallerade eftersom det helt enkelt inte fanns nog med snö i början av december, så vi gör istället ett nytt försök att arrangera säsongens upptaktshelg vecka 3, alltså den 18–20 januari 2019.

Som vanligt blir det skidskola på förmiddagen och fri åkning på eftermiddagen – och för dig som bara vill åka fritt utan särskådning finns även den möjligheten. Dessutom kommer vi uppmärksamma att Östersund Telemark Club nu funnits i 30 år! Mer information om just detta kommer senare under hösten.

Sådana här vyer får man i Ramis

Allmän information

Ankomst till Ramundberget fredag eftermiddag (30/11 18/1) från 16.00. Nycklar och information fås av Martin Hellberg i sällskapsrummet på Fjällgården. Vid ankomst efter kl. 21, ring Martin för instruktioner (se nedan för kontaktuppgifter). Allmänt häng i sällskapsrummet under kvällen.

Ramundberget ligger ca 25 mil från Östersund. Lämplig resväg är Östersund–Vemdalen–Hede–Funäsdalen–Ramundberget. Transporten ordnar du själv. Samåk – billigare, roligare och bättre för miljön! Använd gärna vårt samåkningsforum för att prata ihop er.

Undervisning pågår

Skidskola

För endast 300 kr får du deltaga i skidskola både lördag och söndag förmiddag med klubbens instruktörer. Barn under 16 år gratis.

Samling vid Stjärnliften klockan 08.45. Kursen håller på till 12.00 båda dagarna.

Kursgrupper

Grön Om du aldrig provat telemark tidigare.
Blå Fortsatt träning för dig som vill bli säkrare. Balans och svängteknik.
Röd För dig som åker i de flesta backar men vill utveckla din åkteknik.
Svart Du åker i och utanför alla sorters backar, ofta med skärande sväng.

Liftkort

Delas ut vid samlingen för respektive grupp vid liften och samlas in igen på söndag eftermiddag. För dig som inte har liftkort som gäller i Ramundberget kostar det 500 kr för dessa två dagar (barn under 8 år gratis).

Mmm, nysnö

Egen åkning

Vill du mjukstarta säsongen och åka skidor utan ledare men kanske med teliskompisar så är det givetvis här du hör hemma. Gratis!

Klubbmästerskap

Under helgen kommer även ÖTC:s vida berömda klubbmästerskap att genomföras. Vems hem kommer den åtråvärda vandringspokalen att få förgylla denna gång? Som vanligt kan alla delta och – framför allt – alla kan vinna!

Inspiration med Andreas Sjöbeck

Vi får dessutom finbesök av telisjibbaren Andreas Sjöbeck, som kommer stå för lite tips & trix i parken och/eller pisten under helgen. Missa’t inte!
Andreas videokanal på Freeride »

Alla stilar är tillåtna

Boende och mat

För 1800 kronor får du:

  • Två nätter i självhushållslägenheter med 6 bäddar invid Fjällgården. Ta med sänglinne, handduk, toapapper och tvål. Observera att slutstädning numera ingår i logipriset.
  • Helpension från lördag frukost till avslutningsfika söndag eftermiddag.

Är du vegetarian, allergiker eller liknande ringer du själv till Fjällgården och ordnar med maten. Telefonnummer till Fjällgårdens restaurang: 0684-66 88 37.

Utökad vistelse

Vill du komma lite tidigare erbjuder Ramundberget ett specialpris om 275 kr för en sängplats (del i lägenhet) torsdagen den 29/11 17/1. Att det blir i samma lägenhet som resten av helgen kan ej garanteras. Detta erbjudande ligger utanför själva arrangemanget och bokas direkt via gruppbokning@ramundberget.se. Uppge namn, adress, mail och telefonnummer till den som ska ha bekräftelsen, samt för- och efternamn på ev. medresenär. Ange även att det handlar om en extra natt i samband med ÖTC:s evenemang.

Nära till allt

Medlemskap

För att vara med på evenemanget så ska du självklart vara medlem. Medlemskapet löser du innan du anmäler dig till upptaktshelgen. Medlemsanmälan »

Sammanfattning kostnader

Helpension 1800 kr
Liftkort två dagar 500 kr / under 8 gratis
Skidskola 300 kr / under 16 gratis

Frågor

Har du frågor angående arrangemanget kontaktar du Martin Hellberg:
070-655 40 22
martin@hellberg.se

En ny skiddag gryr

Anmälan

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan. Betalningen sker genom Payson. Har du frågor runt betalningen så skicka ett mail till medlem@telemark.se. Om helgen trots allt inte går att genomföra p.g.a. snöbrist (snöguden förbjude…) betalas pengarna tillbaka minus en liten avgift för att täcka klubbens administrativa utgifter.

Platserna är begränsade och som vanligt gäller principen ”först till kvarn…” så anmäl dig omgående! Sista anmälningsdag är onsdag 3 oktober. Sista dag för nyanmälan är fredag 28 december.

OBS!
Det finns just nu ett fåtal restplatser att hugga för den som är snabb. Anmäl dig direkt till Martin Hellberg (se ovan för kontaktuppgifter) om du är intresserad!

OBS! Ange i fritextfältet:

  • Vilken skidskolegrupp du vill gå i (mycket viktigt)
  • Eventuella önskemål om boendekompisar
Vid sen avanmälan på grund av sjukdom eller skada hänvisar vi i första hand till den reservlista som upprättas, så att den drabbade kan sälja sin plats vidare. Om det inte löser sig den vägen kan vi dock inte utlova någon återbetalning annat än vid uppvisande av läkarintyg, då klubbens egen bokning gentemot destinationen är bindande efter sista anmälningsdag, men vi gör naturligtvis vad vi kan om den situationen skulle uppstå.