Telemarksfesten i Fjätervålen!

Tag en liten undangömd fjällanläggning i nordligaste Dalarna, lägg till massor av lössnö och skicka dit ett 150-tal pigga telisåkare. Rör sedan om och tillaga i tre dagar och resultatet blir något alldeles extra.

Vintrigt värre

Vintrigt värre

Telemarkslägret i Fjätervålen har just klarat av sin 26:e upplaga och det med den äran. Tokfin snö på fjället, tokfin snö i skogen, tokfin snö i pisten – och så påfyllning till på köpet. Det gav löshälsglädje i den högre skolan!

Spårcentral

Spårcentral

Mer snö beställd

Mer snö beställd

Det åktes och åktes och åktes, med trötta ben och glada sinnen, och pistmaskinsföraren hade en enkel uppgift då de flesta spenderade den mesta tiden långt ifrån käpparnas domäner. Eller långt och långt, det är just det som är grejen – i Fjätervålen är allt nära. Och var annars kan man få se sångaren/slagverkaren i after ski-bandet – som själva åker telis och framför klassiska låtar med telisanpassade texter – plötsligt överge sin sedvanliga cymbaltvättbräda (!) för att dra av ett solo på restaurangens diskbänk på andra sidan rummet?

Här är det toppen att vara

Här är det toppen att vara

Ett gäng ÖTC:are hade självklart slutit upp och fick sig sin beskärda dos av hela härligheten – och den specialinbjudna gästföreläsaren Renata Chlumska fick en personlig drillning under en heldag av vår instruktör Liv. Bara en sån sak. Och sedan var det ju världsrekordförsök i synkroniserad telemarksåkning igen…

En bild säger mer än tusen ord heter det och denna film säger förmodligen mer än bilderna. Och låtvalet? Tja, kom till Fjätervålen nästa år så kanske det klarnar…

1 svar på ”Telemarksfesten i Fjätervålen!

  1. Tack Kalle för en jättetrevlig dokumentation av årets Telishelg i Fjätervålen.
    Och tack för trevligt åksällskap.
    /Esse

Kommentarer är stängda.