Besvara: Transceiver

Östersund Telemark Club Forum Diskussioner Transceiver Besvara: Transceiver

#575
Oscar W
Gäst

Mitt råd är att du lånar några transcievers, provar att söka efter en och sedan efter flera(fler än två) andra transcievers med de olika du lånat så märker du om du lyckas eller ej… Detta borde inte vara något problem att arrangera i klubben i väntan på snön som aldrig kommer…

Lita inte på när folk säger \”räcker om du är van\”. Att vara \”van\” är ett ganska stort begrepp. Lyckas du med den modellen du har i handen så kommer du också få upp dina kamrater ur snön. Annars, köp en digital av 1a eller 2a generationen eller låt bli att ge dig ut där du behöver en!

Analoga -mycket övning krävs
Vissa tycker det går snabbare att söka efter flera offer med en analog än en digital av 1a gen. men då ska man ha många timmars träning varje år. Vid enkelsök är alla digitala snabbare för de flesta användare.

Digitala 1a gen. -bra till enkelsök men svårare vid flera offer.
Mammut Barrywox, BCA DTS Tracker, Ortovox D3, Ortovox Patroller, Arva EVO3

Digitala 2a gen. bara att gå dit pilen visar och sedan markera offret och därefter gå till nästa. Helt klart bäst, och dyrast men även den man skall ha om man inte övar flera gånger varje vinter att söka efter FLERA offer.
Mammut Barrywox Pulse, Pieps DSP Tour, BCA DTS Tracker 2, ARVA Link, Ortovox S1, Ortovox 3+(2700kr på http://skidshop.nortlander.se/skidshop/?action=vare&vare=3352)