Free Heel Fiesta 2013

Vi hade inte vädret/föret med oss sist det begav sig, men potentialen var det inget fel på, så vi ger Borgafjäll en ny chans i vinter. Tonvikten ligger på offpiståkning, men på en nivå som anpassas efter deltagarna – våra instruktörer hjälper dig med din åkning oavsett om du är van eller ovan ute i det orörda vita.

Det finns många olika alternativ av varierande karaktär både i skogen och uppe på kalfjället samt invid liften, med eller utan krav på säkerhetsutrustning. Så, är du sugen på att prova på eller spinna vidare på offpist och toppturer så är det självklart här du hör hemma – och lockar liften/pisten mer finns även det alternativet.

Nyspårat på Jiengejehtseme

Free Heel Fiesta 2013 går av stapeln den 14–17 mars (torsdag–söndag vecka 11). Boende sker i mindre lägenheter och vad gäller måltider är det helpension som vanligt (lunch i form av matsäck eftersom vi har tänkt oss att vara ute på fjället på dagarna). Gemensam vedbastu finns. Vi bor och äter samlat hos 69° Nord, allt ett stenkast från liften. Det kommer även finnas möjlighet till vessel/skotertolkning för att kapa anmarschen till de längre åken.

Borgafjäll ligger 10 mil nordväst om Dorotea, 27 mil från Östersund och precis som förut så ordnar vi bussar från stan för alla som inte kan eller vill ta sig dit på egen hand. Det går dessutom att flyga mellan Stockholm och Vilhelmina, men då får man ordna sista biten själv.

Sista anmälningsdag kommer att vara i slutet av januari, så börja planera redan nu. En skillnad mot tidigare år är att platserna den här gången är begränsade till 24 st totalt, så vill du vara säker på att komma med är det en god idé att vara tidigt ute!

Mer information och anmälningsformulär finns här.

Mot nya åk i Borga