Skuttur i vårsolen

Det var en rekordliten grupp som hade letat sig till Björnänge på lördagsmorgonen, men vi lät oss inte nedslås av det utan valde istället att utnyttja det finfina vädret till en regelrätt topptur på Åreskutan, som alltjämt lyste vit.

På väg upp...

På väg upp…

...från Ullådalen

…från Ullådalen

Vägen upp var pistad

Vägen upp var pistad

Sol med halo

Sol med halo

Efter en förmiddagsfika på vägen upp nådde vi så småningom toppen, vilket är första gången på flera år som vi nått så högt under topptursdagen – namnet till trots. Första åket kunde så slutligen göras på en fin yta som ingen i gruppen åkt förut, men som vi sett och blivit intresserade av under uppfärden. Efter lite letande hittade vi till insteget och fick sedan ett riktigt bra och långt åk hela vägen ner i Tväråvalvet.

Inbäddad bergstation

Inbäddad bergstation

Gondolfritt

Gondolfritt

Sista biten upp

Sista biten upp

Åredalen breder ut sig

Åredalen breder ut sig

Hitta skärmflygaren!

Hitta skärmflygaren!

Första åket anträds

Första åket anträds

Därefter blev det två mer klassiska men icke desto mindre härliga Tväråvalvsåk i allt smörigare snö innan det var dags att glida ner mot Ullådalen igen i den tilltagande värmen. Det blev en härlig dag i bästa vårvintertappning!

Upp igen

Upp igen

Kallsjön från Valvets topp

Kallsjön från Valvets topp

Fler spår lagda

Fler spår lagda

Sista åket

Sista åket

Slut för idag

Slut för idag

Detta var också klubbens sista skidarrangemang för den här säsongen. Vi ses nästa vinter!

Åken: