Besvara: Vilken bindning?

Östersund Telemark Club Forum Diskussioner Vilken bindning? Besvara: Vilken bindning?

#2052
Håkan
Gäst

Japp! Jag har kört på båda och de är båda bra, men de har sina för och nackdelar:

– O1 är enligt mig lättare att hantera gångläget på samt har bättre möjlighet till olika höjd på hälhöjarna (man kan ha två olika höjd monterade samtidigt, medan man på Axl måste välja hög eller låg monterad). Den har (med standardfjädrar) ett mjukare flex som jag tycker passar bättre för off-pist, dvs den ger något mindre tryck framtill på bakskidan. Jag gillar den verkligen åkmässigt, men måste erkänna att den är klart vekare i konstruktionen jämfört med Axl. Dels slits den och blir glapp med tiden (men BD är å andra sidan bra på att hantera reklamationer, jag har fått flera nya helt gratis). Dessutom är monteringsytan smalare vilket gör att man (i riktig hårdkörning) kan riskera att dra ur skruvarna ur skidan.

Axl å andra sidan är som sagt stabilare, den tål mer och sitter stadigare i skidan. Vill han ha rejält tryck fram på skidan så är dess hårdare flex (även om det är ställbart i tre lägen så är det mjukaste hårdare än O1) positivt.

Min rekommendation är O1 om du främst ska gå på toppturer och åka opistat men Axl om du kör mer pist eller tänker köra stenhårt och vill att prylarna håller längre! Sen har ju Axl en högst lokal distributör och det kan ju vara en fördel… 🙂