UCPA

Res med UCPA i vinter och utveckla din skidåkning!

På en UCPA-resa är allt inkluderat, ”tout compris”: liftkort, mat, utrustning (inklusive lavinkit), fem kursdagar med skidlärare eller bergsguide, resa med fräscha bussar eller flyg och boende på något av alla de center som UCPA äger runtom i franska Alperna. Det är alltså egentligen en vintervariant på det utskällda upplägget charter – du reser i grupp och så snart du betalt reskostnaden är det i princip bara att flyta med.

Skillnaden mot en chartrad solsemester är att den tid som frigörs genom att alla praktikaliteter är klara inte ägnas åt paraplydrinksdrickande, strandsolande och sena nattklubbskvällar – utan åt skidåkning. Aktiviteten står därför i fokus på skidresor med UCPA, där alpin utförsåkning är Guden som tillbeds vareviga dag så länge liftarna snurrar på bergssidorna. Mer träningsläger än vad vi brukar mena med ordet semester.

Telemarksåkning erbjuds på UCPA-centret i Argentière. Det är fräscht, men enkelt inrett och du delar det med andra resenärer. Du bäddar din säng och du städar själv. Toalett och dusch finns i korridoren.

Vid frukost gör man ett eget lunchpaket med baguetter som bas. Vid middagen plockar man mat från buffén och dukar själv av. Skolmatsalskänsla alltså, så när som på två undantag – frysdisken med glass och den digra ostbrickan som avrundar varje middag.

Vad kan du välja mellan? Jo:

  • Telemark toute neige
    För dig som söker större utmaningar och behärskar dina telemarksskidor i alla backar, men har åkt lite off pist tidigare och kanske är osäker i opistade nerfarter.
     
  • Telemark off pist expert
    Du behärskar all slags terräng och snö på dina telemarksskidor och vill hitta riktigt bra åk tillsammans med likasinnade.

Läs mer på http://www.ucpa.se/kategori/telemark.

Som medlem i ÖTC har du 500 kr rabatt på samtliga telemarksaktiviteter hos UCPA Resor AB enligt ovan. Boka som vanligt och hör sedan av dig till UCPA Resor AB per mail för att få rabatten.

Texten ovan är baserad på denna artikel hos Freeride.