World Telemark Day 2021

Den årliga Världstelemarksdagen, instiftad av Telemark Skier Magazine, uppmärksammas för sjunde gången lördagen den 6 mars 2021. Dagen firas bäst genom att ta med sig en kompis (gammal eller ny) ut i backen/på fjället och böja knän för glatta livet tillsammans – fast på säkert avstånd, som man alltid får lägga till i dessa tider.

World Telemark Day 2021

Program

ÖTC kommer även i år att fira denna begivenhet i Bydalsfjällen, där vi står vid foten av stora backen/Trädgränsliftarna i Bydalen kl. 09.30 för dem som vill ha lite löshäls­sällskap dagen till ära. Vi kommer även försöka ha åtminstone någon instruktör på plats så att den som vill kan få lite tips och trix, liksom folk som kan området väl och kan guida runt i systemet.

Motljusåkning

Deltagande

Eftersom läget är som det är har vi inget specifikt heldags­erbjudande denna gång som vi hade ifjol, men då dagen ifråga som alltid är en lördag gäller Bydalsfjällens rabatterade ”röd lördag”-priser – och kom även ihåg att vi har en allmän medlemsrabatt på säsongskort. I övrigt får var och en hantera liftkortsinköp, lunchbestyr och transport efter eget gottfinnande och enligt aktuella rekommendationer. Om vädret är med oss kan termoslunch i valfria drivor/solgropar vara ett finfint alternativ.

Vi kör ingen regelrätt anmälan i år, utan det är bara att dyka upp vid samlingen så gör vi det bästa av de förutsättningar som råder för dagen. Titta efter lösa hälar och ÖTC:s logga, så ses vi i backen!

WTD anno 2020

Det är naturligtvis också fritt fram att åka på egen hand denna dag – det viktiga är att man åker telis! Oavsett vad du gör, dokumentera det gärna med någon av hashtaggarna #spreadtelemark eller #WorldTelemarkDay för att sprida löshälsglädjen så mycket som möjligt.