World Telemark Day 2024

Den årliga Världstelemarksdagen, instiftad av Telemark Skier Magazine (som numera uppgått i Freeheel Life), uppmärksammas för icke mindre än tionde gången i följd lördagen den 2 mars 2024. Dagen firas bäst genom att ta med sig en kompis (gammal eller ny) ut i backen/på fjället och böja knän för glatta livet tillsammans!

World Telemark Day 2024

För att ytterligare fira att denna tradition nu funnits i ett helt årtionde blir det två olika evenemang under dagen, för alla intresserade:

Gemensam åkning i Bydalen

ÖTC kör ännu en träff i Bydalsfjällen där vi åker tillsammans under dagen allt efter deltagarnas önskemål och nivå. Om föret så tillåter kan det vara trevligt att även känna på snön utanför de suveränt preparerade pisterna, där det finns många fina områden som enkelt nås från systemet.

Anmäl dig till anderseickhoff@gmail.com så vi vet vilka vi ska vänta in på morgonen. Vi samlas startklara utanför värmestugan i Bydalen kl. 09.30, så ser vi vad vi hittar på sedan. Använd forumet för att fixa samåkning.

Eventuellt liftkort fixar var och en på egen hand och då dagen ifråga som alltid är en lördag gäller Bydalsfjällens rabatterade ”röd lördag”-priser – och kom även ihåg att vi har en allmän medlemsrabatt på säsongskort.

WTD anno 2023

Skidtest i Gustavsbergsbacken

För den som inte kan eller vill ta sig till fjälls bjuder Lagg & Hoj in till gratis skidtest i Gustavsbergsbacken på Frösön kl. 11–15, där man kan provköra årets modeller av Extrem, Icelantic och Völkl Blaze (gäller både telemark och alpint). Det kommer även finnas några exemplar av nya Scarpa TX Pro att känna på!

Det blir också kanonpriser på både testskidor och nya skidpaket (skidor + bindning) under dagen, så detta är ett gyllene tillfälle att både testa och införskaffa utrustning!

Telis i GB

Det är naturligtvis också fritt fram att åka på egen hand denna dag – det viktiga är att man åker telis! Oavsett vad du gör, dokumentera det gärna med någon av hashtaggarna #spreadtelemark eller #WorldTelemarkDay för att sprida löshälsglädjen så mycket som möjligt.

Pressmeddelande 2024 »