World Telemark Day 2022

Den årliga Världstelemarksdagen, instiftad av Telemark Skier Magazine, uppmärksammas för åttonde gången lördagen den 5 mars 2022. Dagen firas bäst genom att ta med sig en kompis (gammal eller ny) ut i backen/på fjället och böja knän för glatta livet tillsammans!

World Telemark Day 2022

Program

ÖTC kommer även i år att fira denna begivenhet i Bydalsfjällen, där vi står vid foten av stora backen/Trädgränsliftarna i Bydalen kl. 09.30 för dem som vill ha lite löshäls­sällskap dagen till ära. Sedan tar vi helt enkelt dagen som den kommer!

Solbacke

Deltagande

Detta är ett löst hållet evenemang och vi har inget specifikt anmälningsförfarande eller uppstyrda planer, utan det är bara att dyka upp vid samlingen så ser vi vad vi hittar på. Använd forumet för att fixa samåkning. Titta efter lösa hälar och ÖTC:s logga, så ses vi i backen!

Var och en får därmed fixa liftkort på egen hand och då dagen ifråga som alltid är en lördag gäller Bydalsfjällens rabatterade ”röd lördag”-priser – och kom även ihåg att vi har en allmän medlemsrabatt på säsongskort.

WTD anno 2020

Det är naturligtvis också fritt fram att åka på egen hand denna dag – det viktiga är att man åker telis! Oavsett vad du gör, dokumentera det gärna med någon av hashtaggarna #spreadtelemark eller #WorldTelemarkDay för att sprida löshälsglädjen så mycket som möjligt.