Upptakts…dag i Bydalen

Efter fjolårets framgång med upptaktshelgen i Bydalsfjällen såg vi fram emot att upprepa upplägget även i år, men… ja, ni vet vad. Vi ville dock inte ställa in evenemanget helt och hållet utan satsade istället på en skidskolehelg utan gemensam mat eller logi, särskilt i och med att det var rätt många som valde det alternativet på eget bevåg förra året. I slutändan gjorde omständigheterna att vi behövde banta det hela ytterligare och landade till slut på en (1) heldag med 15 deltagare, varav cirka hälften var barn vilket var trevligt att se – återväxten är visst tryggad!

Dagen grydde kall och klar och visst var det lite bitigt nere i dalen, men uppe på fjället värmde solen och en total frånvaro av vind gjorde skidåkningen behaglig. Eftersom Bydalen är Bydalen, som dagen till ära hade öppnat samtliga liftar, var pisterna i superbt skick och köerna var obefintliga, så vad skulle kunna gå fel? (Jo, en instruktörsbil som inte startade på morgonen, men det löste sig det också…)

Skårsol

Fantastiska pister…

Solbacke

…i strålande midvintersol

Skidskolan innehöll både pistövningar och besök i offpisten. Även om betydande lavinfara var utfärdad på grund av det myckna snöfallet i kombination med drev under den föregående veckan hade vinden gjort det mesta av kalfjällsytorna ordentligt hårda och valkiga här, så det var från trädgränsen och neråt samt i vissa sänkor som den riktigt bra åkningen stod att finna – eller varför inte på ett halvt undangömt hygge i skogen? Skumpigt, fritt och buskul – och det var garanterat ingen som frös!

Sidospår

Dagens första lössnökänning

Fläckfritt

Nylagd manchester är perfekt…

Gäster med gester

…för skidskoleövningar

Knäna böj

Torrsim

Glest!

Mjukt mellan träden

Ut på tur

Vissa åk får man gå till själv

Stilstudie

Fullt fräs

Ravinrace

Välåkt fjällsida

Efter en kort beslutsgång på morgonen hade vi bokat väl separerade restaurangbord till lunch, så alla sammanstrålade vid Drommen mitt på dagen innan det var dags för eftermiddagspasset som innehöll mer tips och tricks både utanför och innanför pistmarkeringarna. Skymningsljuset sänkte sig allt mer och vi kramade ur det allra sista av dagen ända tills liftarna stängde och det var dags att glida ner till bilarna igen. Och vilken dag sedan!

På en höft

Full koll på vinklarna

En riktningsfråga

Det var inte alltid lätt att stå på benen…

Puckla på

…i den skumpiga lössnön

Hyggligt

Djupt puder i skogen

Fjällfärg

Tack för den här gången!

Nu hoppas vi på att våren medför lättningar i, ja, det mesta så att vi kan börja träffas och resa på enklare sätt igen, för själva telemarken i sig rår ju inget nesligt virus på…

Rörlig bild: