Kanonväder på telemarksdagen

För sjätte gången i ordningen har nu Världstelemarks­dagen firats, på norra halvklotet i alla fall, och ÖTC drog naturligtvis sitt strå till telisstacken. Ett 20-tal deltagare slöt upp i Hovde i Bydalsfjällen för att böja knä dagen till ära och i samarbete med 22 Designs och Åre Skidsport kunde vi dessutom erbjuda testgrejer för NTN för dem som ville pröva på.

Samling vid... flaggen

Morgonstund har sol i mund

Vädret var det allra bästa, med sol, svag vind och stabila, enkelsiffriga kallgrader – och dessutom hade det som bekant snöat rejält under veckan, så allt var öppet och det var bara att välja linje, pistad eller opistad. Många valde det senare och även om det inte blev några puderrekord fanns det riktigt fin åkning att uppbåda bara man visste var man skulle leta, både med och utan tidigare spår.

Äntligen vitt

Vintrigt värre (läs: bättre)

Skårgång

Häftigare bakgrund får man leta efter

Nyspårat

Så ska det se ut!

Skumpa på

Pistnära offpist

Åkmöjligheter

Välutnyttjad sluttning

Tipp topp

Strålande utsikt från toppen

ÖTC-PR

Klubben visar upp sig

På återseende!

Återsamling i slutet av dagen för dem som höll ut längst

Så, för att sammanfatta: Kanonväder, kanonföre och en hel dags löshälsglädje i glada vänners lag, både nya och gamla – vilket också är precis vad World Telemark Day handlar om. På återseende nästa år! #spreadtelemark

Rörlig bild:

P.S. Kvällsträningarna i Gustavsbergsbacken drar igång igen efter sportlovsuppehållet på måndag 9 mars och håller preliminärt på fram till påsk. Vi ses där också!