Säsongsupptakt i ny dal

Så var den över, årets upptaktshelg, som för ovanlighetens skull inte hölls i Ramundberget utan denna gång istället var förlagd till Bydalsfjällen. Förändringen verkade ha mottagits väl av medlemmarna, då evenemanget lockade 28 ordinarie deltagare plus ytterligare åtta som åkte upp över dagen på både lördag och söndag för att delta i skidskolan – ett upplägg som helt enkelt inte är görbart i Ramis.

Ett flertal förhatliga blidor hade kraftigt försämrat det snöläge som såg riktigt bra ut fram till jul och prognosen för lördagen var sämsta tänkbara, med stormstyrka i vinden och fler plusgrader. Verkligheten visade sig bli en annan, då vinden mojnade redan på morgonen och temperaturerna höll sig på minussidan. Det var fortfarande blåsigt så högzonen var visserligen stängd, men de backar som var öppna hade preparerats riktigt bra och bjöd på ett superbt underlag, så skidskolan hade finfina förhållanden. Snart började det även snöa kraftigt, vilket gav hopp om en bättre morgondag.

Stilstudie

Uppvärmning i Drommen

Skåran i sikte

På andra sidan dalen

Knäna böj!

Fullt ös i skidskolan

Kräksnö

Påfyllning på väg

På eftermiddagen hölls klubbmästerskap i Hovdes selftimerbana, där det som vanligt inte gällde att vara snabbast ner utan att komma närmast en idealtid som återigen behandlades med en sekretess värdig kärnvapenkoder. Som vinnare stod slutligen Tommy Mörner, som endast var halvannan sekund ifrån den hemliga tiden. Gratulerar!

Lugn i stormen

Avslappningsövningar

Pip... pip... piiiiiip

Klara, färdiga …

Trans-port

… åk!

Pokalöverlämning

Vår nye klubbmästare

Plusgraderna kom till slut ändå och föret nere i dalen var inget vidare på söndagsmorgonen, men däremot var det ingen vind att tala om så nu var högzonen öppen igen – och som väntat/önskat fanns det lite ny kallsnö bara man kom upp en bit. Vi kunde därför få oss ett flertal helhyfsade offpiståk i allt bättre väder och pistföret var av allra yppersta klass, så det var glada miner laget runt.

Till topps

Äntligen på toppen!

Utanför skranket

Helt ok offpist

Vuxna människor gör saker tillsammans

Skidskola i Långravin

Strålande utsikter

Titta, solen!

Fältet fritt

Perfekt före i pisten

På eftermiddagen höll Erik Nordin i en liten friåkningsclinic för en stor skara intresserade deltagare, varefter ett tynande sällskap pressade ut det sista ur låren i ett strålande skymningsljus som en perfekt avslutning på en helg som verkligen överträffade förväntningarna. Det är så det ska va’.

Åk fritt

Friåkningsclinic med Erik Nordin

Vita/vida vidder

Vy mot Anaris

Vi tackar åter Martin Hellberg för ett väl genomfört arrangemang – och inte minst Bydalsfjällens pistpersonal för ett riktigt hästjobb med prepareringen – och ser nu fram emot resten av säsongen, för det här är ju menat att vara just en upptakt. Måndagsträningarna i Gustavsbergsbacken är i full gång, liksom anmälan till vår offpistresa Free Heel Fiesta vecka 11 – och håll även koll i telemarks­kalendern efter allehanda telisrelaterade händelser. Nu kör vi!

Några oackompanjerade filmklipp från helgen: