Upptakt i lössnöns tecken

Flytten av vinterns säsongsupptakt i Ramundberget över årsskiftet orsakade visst man- och kvinnofall i deltagarlistan, men de som bestämde sig för att dyka upp – vilka inkluderade flera för klubben nya ansikten – fick uppleva ett före av sällan skådad kvalitet. Det kräksnöade och blåste hårt om vartannat, vilket gjorde att allt – allt – som var åkbart täcktes av ett mer eller mindre (oftast mer) tjockt lager av fluffig kallsnö, inklusive pisterna. Sånt uppskattas av telisåkare!

Lila timmen

Lovande start

Solsväng

Orörda ytor vid Osthang

Spårverksamhet

Första spåren läggs

2 x diamant

Dubbelsvart puckelpist…

Tjohoo!

…bjöd på djupsnö så det räckte

Skogsmulle i farten

Fluffigt i skogen

Ett flertal deltagare hade tagit tillfället i akt och åkt upp redan på torsdagen, så det blev extra puder (och extra trötta ben) för vissa. Lördagen kom med ännu mer snö och vinden hade blåst igen de flesta av spåren, så det var bara att börja om. Pist, skog, stolsliftspår, puckellöpor – you name it. Lössnö överallt!

Flingtäthet = hög

Kräksnö vid påstigningen

Det friskar i

Blåsigt på toppen

Sol, vind och vatten (fruset)

Det är ensamt att vara instruktör

Djupa tankar

Sköna svängar…

Fler djupa tankar

…i skön snö

Tryck i laggen

Hej, vad det går!

Årets klubbmästerskap avgjordes i Glidarbacken efter stängning, där det gällde att pricka en idealtid i en bana modell enklare, med sedvanliga pluspoäng för stil och mutor till den ”enfaldiga juryn”. I slutet av dagen stod Anders Johansson Eickhoff som totalsegrare med en differens på endast 0,18 sekunder mot idealtiden – vilket var extra imponerande med tanke på att ingen utom nyss nämnda jury visste vilken denna tid var vid åktillfället…

Knappt i liften

Mästerskaparna anländer

På jakt efter den ideala tiden

Full fart i banan (men vad hjälpte det?)

Till söndagen mojnade det något och snöfallet upphörde, så för första gången under helgen kunde det bli vanlig piståkning – och vilken piståkning sedan! Ramis levererar, som vanligt. Trötta och glada efter en maxad helg vände så alla hem till sitt, från Lund i söder till Umeå i norr, med en oförglömlig resa i minnet.

Fin avslutning

Morgonstund har sol i mund

Fjällbesök

Skars tittar fram till slut

Stort tack till Martin Hellberg för ett välordnat arrangemang – och nu vänder vi genast blickarna mot hans och klubbens nästa stora begivenhet, nämligen offpist- och toppturs­helgen Free Heel Fiesta den 14–17 mars. Sista anmälningsdag 12 februari!

Årets Ramisfilm, med hög puderkvot:

2 svar på ”Upptakt i lössnöns tecken

Kommentarer är stängda.