Årets Ramisrapport

Så var ännu en säsongsupptakt i vårt klassiska tillhåll Ramundberget till ända – och ännu en gång blev det en finfin tillställning, med båda nya och kända ansikten. Extra positivt är också att vi såg en betydande ökning i deltagarantalet denna gång efter att det sakta fallit under flera år.

Ett flertal medlemmar hade slutit upp redan under torsdagskvällen för att göra stället osäkert under fredagen och bjöds på såväl väder som före av utsökt kvalitet. Det är fint i fjällen, liksom.

När det ordinarie evenemanget sparkade igång med skidskola på lörsdagsmorgonen var det betydligt svalare i dalen (–23°C), men eftersom det i vanlig ordning var inversion var det ljumt och fint högre upp – och det vackra vädret med tillhörande midvinterljus bestod, liksom det fantastiska Ramisföret. Vilken dag!

Rätt och slätt

Välpistat värre

Gott gry

Det ljusnar över Ljusnan

Skarsrodnad

En studie i rosa

Januarifjäll

Kallt, men fint

Gruppövningar

Samling på toppen

Eftermiddagens klubbmästerskap bestod i enklare banåkning på lagg som såg ut att höra hemma på andra sidan förra sekelskiftet, där den svåraste utmaningen visade sig bestå i att lyckas behålla skidorna på fötterna båda utför och uppför. Efter flera rafflande heat i tilltagande mörker och köld stod slutligen Christer Öhlund som segrare och får därmed inkvartera vandringspokalen under det kommande året. Gratulerar!

Prylsport

Gammeldags utrustning skulle betvingas i klubbmästerskapet

Stighudar? Pyttsan!

Full fart i mål!

Temperaturen nådde sedan det negativa 30-strecket under kvällen, men på söndag morgon hade såväl vind som moln börjat bryta upp den kalla luftmassan, så fram på förmiddagen var det beskedliga –9°C. Detta betydde att alla liftar åter var i drift och flera skidskolegrupper begav sig till Osthang för att utforska den tilltagande vindens och snöfallets effekter på föret. Utmaningar saknades inte…

Puckla på

Dagens utmaning: dubbelsvart puckellöpa

Mmm, nysnö

Ännu ospårat vid lunch

Närmare lunch blåste det tillräckligt mycket för att högzonen skulle stängas helt och hållet, men i gengäld fanns det vid det laget ett fint lager nysnö i de nedre delarna, så mycket nöje fanns ännu att få för dem som hade ork kvar i benen.

Vi ses igen nästa år – och kom ihåg att anmäla er till vår offpistresa Free Heel Fiesta i Kittelfjäll innan den 4 februari!

Ramisfilm anno 2018, komplett med telismusik: