World Telemark Day 2019

Den årliga Världstelemarksdagen, instiftad av Telemark Skier Magazine, uppmärksammas för femte gången lördagen den 2 mars 2019. Dagen firas bäst genom att ta med sig en kompis (gammal eller ny) ut i backen/på fjället och böja knän för glatta livet tillsammans.

World Telemark Day 2019

Program

ÖTC fortsätter att haka på denna tradition med en sammankomst i Bydalsfjällen. Vi träffas kl. 09.30 vid foten av Trädgränsliftarna i Bydalen och åker sedan tillsammans på valfritt sätt (men alltid med lös häl, naturligtvis).

För den som vill fila på sin teknik har vi instruktörer på plats kl. 10–14 och om det finns intresse erbjuder vi även en ren tjejgrupp à la #girlswhotelemark. Dessutom kommer telisjibbaren Andreas Sjöbeck på besök!

Rabatter

Blir vi 10 eller fler deltagare erbjuder Bydalen mängdrabatt på dagkort: 240 kr för vuxen och 175 kr för ungdom (ordinarie pris 265 kr respektive 200 kr). Dessa liftkort betalas gemensamt på plats efter samlingen, så håll tiden!

Vi har även en allmän medlemsrabatt på säsongskort, som kan utnyttjas under hela säsongen.

Anmälan

Utöver liftkort kostar det inget att delta, medlem eller inte, men för att vi ska kunna få en uppfattning om deltagarantal samt hur stor efterfrågan är på instruktion vill vi att alla som tänker vara med hör av sig till styrelsen@telemark.se senast måndag 25 februari med sina önskemål. Skulle vi sedan inte bli tillräckligt många för att erhålla mängdrabatt kommer alla anmälda deltagare att meddelas.

I övrigt är det bara att dyka upp vid samlingen så gör vi det bästa av förutsättningarna, men har man inte föranmält sig kan plats i en instruktionsgrupp endast erbjudas i mån av tillgång och man får då heller inte ta del av eventuell mängdrabatt. Samåk i största möjliga mån och titta efter lösa hälar och ÖTC:s logga, så ses vi i backen!

WTD anno 2018

Det är naturligtvis också fritt fram att åka på egen hand, eller ännu hellre anordna egna medlemsträffar denna dag – det viktiga är att man åker telis tillsammans! Oavsett vad du gör, dokumentera det gärna med någon av hashtaggarna #spreadtelemark eller #WorldTelemarkDay för att sprida löshälsglädjen så mycket som möjligt.

Mer information om Världstelemarksdagen »