World Telemark Day 2018

Den årliga Världstelemarksdagen, instiftad av Telemark Skier Magazine, uppmärksammas för fjärde gången lördagen den 3 mars 2018. Dagen firas bäst genom att ta med sig en kompis (gammal eller ny) ut i backen/på fjället och böja knän för glatta livet tillsammans.

World Telemark Day 2018

Program

ÖTC hakar på denna fortsättande tradition med en sammankomst i Bydalsfjällen. Vi träffas kl. 10.00 vid foten av Trädgränsliftarna i Bydalen och åker sedan tillsammans på valfritt sätt (men alltid med lös häl, naturligtvis).

För den som vill fila på sin teknik har vi instruktörer på plats kl. 10–14. Om det finns intresse erbjuder vi även en ren tjejgrupp à la #girlswhotelemark.

Rabatter

Bydalens skidshop erbjuder dagen till ära 20 % rabatt på skid- och pjäxhyra till dem av oss som saknar utrustning. Vi har också sedan tidigare en fin medlemsrabatt på säsongskort, som kan utnyttjas under hela säsongen.

Anmälan

Utöver liftkort kostar det inget att delta, medlem eller inte, men för att vi ska kunna få en uppfattning om hur stor efterfrågan det är på instruktion vill vi att alla som är intresserade av sådan hör av sig till styrelsen@telemark.se senast måndag 26 februari. Uppge ungefärlig åknivå och eventuellt önskemål om tjejgrupp.

I övrigt är det bara att dyka upp vid samlingen så gör vi det bästa av förutsättningarna, men eventuell plats i en instruktionsgrupp kan då endast erbjudas i mån av tillgång. Samåk i största möjliga mån och titta efter lösa hälar och ÖTC:s logga, så ses vi i backen!

Bydalen i vinterskrud

Det är naturligtvis också fritt fram att åka på egen hand, eller ännu hellre anordna egna medlemsträffar denna dag – det viktiga är att man åker telis tillsammans! Oavsett vad du gör, dokumentera det gärna med någon av hashtaggarna #spreadtelemark eller #WorldTelemarkDay2018 för att sprida löshälsglädjen så mycket som möjligt.

Mer information om Världstelemarksdagen »