Upptaktshelg i Bydalen 2020

Efter många fina år i Ramundberget har vi nu bestämt oss för att dra vidare i Skidsverige och förlägger denna säsongs upptaktshelg den 10–12 januari 2020 till lättillgängliga Bydalsfjällen. Något som däremot inte ändras är upplägget med skidskola på förmiddagen och fri åkning på eftermiddagen – och för dig som bara vill åka fritt utan särskådning finns även den möjligheten.

Skymning över Drommen

Allmän information

Ankomst till Höglekardalens Semesterby fredag eftermiddag (10/1) från kl. 15:00. Nycklar och information fås av Martin Hellberg (plats meddelas senare). Vid ankomst efter kl. 21, ring Martin för instruktioner (se nedan för kontaktuppgifter).

Bydalen ligger ca 9 mil från Östersund. Lämplig resväg är Östersund–Mattmar–Hallen–Bydalen, eller med isväg/färja via Norderön om det är passerbart vilket förkortar resvägen till ca 6 mil. Transporten ordnar du själv. Samåk – billigare, roligare och bättre för miljön! Använd gärna vårt samåkningsforum för att prata ihop er.

Skidskola

För endast 300 kr får du delta i skidskola både lördag och söndag förmiddag med klubbens instruktörer. Barn under 16 år gratis.

Kursgrupper

Grön Om du aldrig provat telemark tidigare.
Blå Fortsatt träning för dig som vill bli säkrare. Balans och svängteknik.
Röd För dig som åker i de flesta backar men vill utveckla din åkteknik.
Svart Du åker i och utanför alla sorters backar, ofta med skärande sväng.

Park- och friåkning

Dessutom kan vi nu erbjuda skidskola med inriktning på parkåkning med friåkaren Erik Nordin. Eftersom denna aktivitet blev klar så sent kommer åkningen att anpassas efter deltagarna och inga speciella nivåkrav ställs, men du bör vara trygg på skidorna och inte vara rädd att känna dem släppa snön även om det bara är lite. Har du redan anmält dig till upptaktshelgen och vill vara med i parkgruppen så skickar du ett mail till Martin Hellberg snarast (se nedan för kontaktuppgifter).

Beroende på snöförhållanden kommer det även att erbjudas friåkning med Erik på eftermiddagarna för dem som känner att det är dags att verkligen släppa loss själen och hälen. Denna aktivitet är kostnadsfri och du kan delta oavsett vilken grupp du åkt med på förmiddagen. Mer information om detta får du när vi ses på plats i Bydalen.

Utbildning pågår

Liftkort

Delas ut vid samlingen för respektive grupp och samlas in igen på söndag eftermiddag. För dig som inte har liftkort som gäller i Bydalsfjällen kostar det 200 kr för dessa två dagar (barn under 8 år gratis).

Egen åkning

Vill du mjukstarta säsongen och åka skidor utan ledare men kanske med teliskompisar så är det givetvis här du hör hemma!

Hellre off pist än pissed off

Klubbmästerskap

Under helgen kommer även ÖTC:s vida berömda klubbmästerskap att genomföras. Vems hem kommer den åtråvärda vandringspokalen att få förgylla denna gång? Som vanligt kan alla delta och – framför allt – alla kan vinna!

Vilket håll är ner?

Boende och mat

För 1450 kronor får du:

  • Två nätter i självhushållsstugor med 4 personer i varje invid Dromliften. Ta med sänglinne, handduk, toapapper och tvål. Slutstädning ingår ej.
  • Helpension från lördag frukost till avslutningsfika söndag eftermiddag.

Ange vid anmälan om du är vegetarian, allergiker eller liknande.

Utökad vistelse

Vill du komma lite tidigare erbjuder Bydalen ett specialpris om 300 kr för ett tilläggspaket som inkluderar sängplats torsdag 9/1 och liftkort fredag 10/1. Kontakta Martin Hellberg (se kontaktuppgifter nedan) om du vill utnyttja detta erbjudande, som betalas separat.

Midvinterfjäll

Medlemskap

För att vara med på evenemanget så ska du självklart vara medlem. Medlemskapet löser du innan du anmäler dig till upptaktshelgen. Medlemsanmälan »

Sammanfattning kostnader

Helpension 1450 kr
Liftkort två dagar 200 kr / under 8 gratis
Skidskola 300 kr / under 16 gratis

Frågor

Har du frågor angående arrangemanget kontaktar du Martin Hellberg:
070-655 40 22
martin.hellberg@telemark.se

Löshäls-PR

Anmälan

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan. Betalningen sker genom Payson. Har du frågor runt betalningen så skicka ett mail till medlem@telemark.se. Om helgen trots allt inte går att genomföra p.g.a. så pass allvarlig snöbrist att det inte går att åka någonstans (snöguden förbjude…) så betalas pengarna tillbaka minus en liten avgift för att täcka klubbens administrativa utgifter.

Platserna är begränsade och som vanligt gäller principen ”först till kvarn…” så anmäl dig omgående! Sista anmälningsdag är fredag 20 december.

OBS! Ange i fritextfältet:

  • Vilken skidskolegrupp du vill gå i (mycket viktigt)
  • Eventuella önskemål om specialkost
  • Eventuella önskemål om boendekompisar
Om du vill delta i parkskidskolan med Erik Nordin väljer du ett av betalalternativen som innehåller skidskola, anger ordinarie skidskolegrupp (färg) i fritextfältet så att vi får en uppfattning om din skidåkning och skickar sedan ett mail till Martin Hellberg där du meddelar ditt intresse för parkåkningen.
Vid sen avanmälan på grund av sjukdom eller skada hänvisar vi i första hand till den reservlista som upprättas, så att den drabbade kan sälja sin plats vidare. Om det inte löser sig den vägen kan vi dock inte utlova någon återbetalning annat än vid uppvisande av läkarintyg, då klubbens egen bokning gentemot destinationen är bindande efter sista anmälningsdag, men vi gör naturligtvis vad vi kan om den situationen skulle uppstå.